1. Jag älskar historia Och då menar jag all sorts historia och alla olika tidsepoker. Tycker det är så intressant, önskar väl att jag tyckte det när jag gick i skolan också. 🤔 Men jag kollar väldigt gärna på historiedokumentärer och älskar stilarna från 10-30 talet, 1900 alltså. Men även mycket längre fram också. 
  2. Jag vill resa runt hela världen. Och se ALLT! Det är ju liksom ingen liten dröm direkt, men jag vill se världens alla hörn och beundrar dom som gör det och har den möjligheten. 
  3. Jag kan vara väldigt tankspridd. Jag går ofta in i mig själv och tankarna svävar iväg. Jag är ju en sån person som analyserar omgivningen först och sen pratar, jag tänker oftast mycket innan jag pratar också. Men jag är ju väldigt mycket introvert så det kan nog ha dels med det att göra. 
  4. Mitt mål är att mitt hushåll ska bli mer och mer ekologiskt. Jag älskar naturprogram och dokumentärer, följer WWF's arbete, har varit isbjörnsfadder, ja lite smått och gott. Har kollat på Netflix dokumentär "Our planet" och alltså jag mår så illa av att se den. Inte på grund av all vacker natur och alla fina djur, utan naturkatastroferna som pågår.. Jag får bokstavligen ont i magen av att se det som händer med naturen i hela världen. Om ni inte har sett den så tycker jag ni ska se den! Det är så viktigt, och så hemskt att se. Det är inte alls som att se på naturprogram som man såg för ett par år sedan, sen har dom antagligen inte filmat det som pågick då. Den här serien är riktat till just den här förstöringen som händer. Men kort och gott, jag vill göra min del så gott det går. Sen är jag ju inte vegetarian eller något sånt, men vi tänker på att köpa ekologiskt och närproducerat, vilket är bättre än inget. 
  5. Jag dricker inte alkohol. Ne, det var något som jag beslutade kanske rätt spontant egentligen. Men jag har aldrig tyckt om alkohol. Tycker inte heller om vissa alkoholfria alternativ heller. Tycker inte om smaken på alkohol. Och varför ska man lägga pengar på något som smakar gift, man mår dåligt av och kostar en massa pengar? För mig var det ett väldigt lätt val att sluta helt med alkohol. Tycker att det är mer vanligt idag att ungdomar inte dricker, vilket är superbra. Speciellt för dom som inte kan hantera det. Sen tycker jag att den här kulturen att "man dricker vid speciella tillfällen och när man blir bjuden" är väldigt konstig, till exempel att man känner en konstig stämning om man tackar nej till alkohol eller att man ses som otrevlig. Jag kan ha så mycket roligare utan alkohol och min ekonomi och kropp mår bättre utan alkohol helt enkelt.
  6. Förut solade jag solarium väldigt mycket. Det var mest när jag gick på gymnasiet eftersom att det låg ett solarium på promenadavstånd från skolan. Och jag älskade den fräscha känslan av att bli brunare och brunare. Men efter att min farfar fick hudcancer och att jag antagligen ligger i riskzoonen eftersom att jag har liknande leverfläckar som han hade förut innan dom togs bort så har jag ingen lust alls att vistas i solen för mycket. Jag känner inte behovet av att ligga och pressa om man säger så. Jag använder brun utan sol och tycker att det är ett mycket bättre alternativ, och så slipper man vara blek på vintern också. 😉 Så hellre i skuggan på somrarna och mer bad istället. Dock badade jag så mycket förra sommaren att jag fick infektion i öronen och fick tillslut receptbelagda örondroppar, haha. 😂
  7. Jag vill gifta mig borgerligt om jag någon gång gifter mig. Varken jag eller M är särskilt intresserade av ett kyrkobröllop och tycker att dedär med borgerlig vigsel låter som något för oss. Har då fantiserat att vi gifter oss borgerligt och sedan har en fantastisk fest utomhus efteråt med familjen och vänner. Inget stort alls, men något mysigt och roligt. Lite boheme-tema. 
  8. Jag älskar fakta och kunskap. Jag kan sitta en fredag eller lördagkväll (egentligen vilken kväll i veckan som helst) och kolla på program och serier som är faktaprogram. Det behöver inte vara något specifikt egentligen, men oftast är det om "hur allt fungerar", "människors evolution", osv. Listan kan göras lång. Vet inte direkt varför men varför klaga? Man blir samhällsnyttig och jag mår bra av att få lära mig nya saker och få vara hyfsad allmänbildad. M tycker väl inte lika mycket om det så jag brukar kolla på sånt när jag är ensam hemma, haha. 
  9. Jag hatar att springa. Ett av dom värsta sakerna jag vet är att springa. Varför ska man utsätta sig för något sånt egentligen? Eller så är det för att jag är sjuk otränad, haha. Men jag har ansträngningsastma så det känns som att jag kommer dö av andnöd när jag springer, och så har jag en väldigt tung byst som tar död på min rygg, vilket inte är särskilt skönt när man springer. Så nej jag har gett upp springandet. Men snabba promenader har jag inget emot!
  10. Jag gillar kramar mer än pussar. Haha lite random påstående men jag kom och tänka på det att jag föredrar hellre att jag och M kramas mycket än att pussas. Vet faktiskt inte varför. Tycker att kramar kan vara så mysiga, tycker dock inte om att krama andra än min sambo, tycker det kan bli så stelt och pinsamt och jag tycker överlag inte om när folk rör mig. Men om man bara tänker på min sambo så kan vi kramas så mycket och vi kramas i stort sätt flera gånger varje dag, tycker det är så viktigt att få känna den närheten och tryggheten. Pussar tycker jag kan vara slabbigt, vet inte hur jag ska uttrycka mig bättre än så, haha. Men någon kan lukta illa i munnen eller så är det saliv eller något annat snuskigt. Så även fast vi har varit tillsammans i så många år nu så blir jag alldeles varm och glad av våra kramar. 🤗
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress