Hallå! 
Nu är det bara ungefär två veckor kvar av jobbsommaren, jag har skrivit tidigare att det ska bli skönt med skola igen osv. Men sommaren har faktiskt inte varit en dans på rosor. Jag vet inte riktigt varför men jag har känt mig väldigt stressad under perioder när jag har eller ska jobba. Jag tror inte det har något med jobbet i sig för när jag väl jobbar går det oftast bra och jag trivs där jag är. Så jag kan inte svara på vad det är för underliggande stress som jag känner när jag är hemma.

Iallafall så tänkte jag lista några tips som jag använder mig utav när jag känner mig orolig och stressad.
  • Tänk att det inte varar för alltid - Ungefär så som jag gjorde i detta inlägg, skriv att det "bara är "" veckor kvar", och även att man kan räkna dagarna "nu är det bara "" dagar kvar, jag har jobbat "" dagar så dessa kommer jag klara av"
  • Överlever alltid - Jag brukar alltid tänka typ "jag överlevde det här jobbiga så jag kommer lätt att överleva det här" eller klara av, vad man nu föredrar. 
  • Läs horoskop - va? Tänker nog ni. Men jag har nog läst mitt horoskop nästan alla dagar den här sommaren, det gör mig lite lugnare. Till exempel att man läser att dagen kommer bli bra eller vad som man kan förvänta sig utav dagen, det kanske inte alltid stämmer till 100% men jag tycker att de mesta gör det. Och jag läser då dagens horoskop, veckohoroskop, månadshoroskop och årets horoskop. Men jag gör det annars också och det tycker jag funkar för mitt lugn.
  • Kunde vara värre - jag tänker på dom som inte har ett jobb och mest av allt skulle vilja ha det. Att jag faktiskt ska vara glad att jag har ett och får en stabil inkomst.
  • Djupa andetag - funkar faktiskt för mig.
  • Göra roliga saker - det jag har gjort under min ledighet är att försöka hitta på saker med min familj för det hade nog varit jobbigare om jag bara satt hemma hela tiden tror jag.
  • Ha en morot - det gör saken mycket lättare, jag till exempel har ipaden som min morot samt eventuellt resan till Sundsvall. Det är något som jag ser fram emot och gör att jag orkar det lilla extra.
Det var några av mina tips, hoppas att dom hjälper någon iallafall. Igår förresten så var jag, mamma och pappa till Vingåker för att gå på deras outlet samt delicato och iittala, jag hittade lite smått och gott, blev lite chokladbollar och en skål och en burk som jag fick med mig hem, så nöjd blev jag! 

Hoppas ni har en toppenonsdag!

(null)

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress