Hej hörrni!

Idag är det torsdag och de är en dag sen vi kom hem från Kiruna.. Jag tyckte det var så trist att åka hem, jag stormtrvis där uppe och tyckte nog att en vecka var för lite, det gick så snabbt. Vi har gjort rätt mycket också. På onsdagen när vi kom var det besök uppe på Loussavaara (vet inte hur det stavas riktigt men något i den stilen.) Sen umgicks vi bara under resten av dagen, vi sov hos min mammas kusin.

På torsdagen så blev det ett besök i Abisko där vi bland annat åkte linbana upp till en bergstopp där man såg utöver Lapporten, det var så mäktigt! Vi gick runt där och det blev jobbigt efter ett tag då jag och M gick ganska mycket mer än dom andra och så är det sämre luft där uppe så jag fick lite syrebrist, men det gick bra. Sen fikade vi en snabbis innan vi åkte ner igen. När vi var klara där så åkte vi till Kiruna igen och packade och handlade för en weekend i stugan. Vi var dock inte i "våran" familjestuga utan i mammas kusins stuga en bit bort. Och där lever man verkligen lantliv, utan el, utan toa, utan telefonnät.. Haha det blev segt efter fyra dagar kan jag ju säga.

Vi var då som sagt i stugan till söndagen och jag blev så himla myggbiten, samt bromsbiten.. Men i stugan så var vi mest bara, njöt av naturen, såg lite renar, bastade med utsikt över älven, såg laxar hoppa i älven, jag badade till och med i älven.. Sen grillade vi, spelade sällskapsspel, jag lyssnade mycket på ljudbok ("sluta aldrig gå" kan starkt rekommendera den, så gripande och stark bok!). 
Vi var även till våran stuga en stund och hälsade på några släktingar, och laddade telefoner och annan elektronik, haha. 🤣

När helgen var slut åkte vi tillbaka till stan igen, på måndagen så tog vi ett varv i Kiruna centrum. Jag reafyndade också på H&M, en leopardmönstrad blus, superskön och snygg till sommaren! M och mamma fyndade också litegrann. På tisdagen åkte vi till Nikkaloukta (vet inte heller hur det stavas riktigt). Vi ville hitta på något den dagen så de fick bli det. Vi promenerade en väg på 5,6 km enkel väg till en station med vatten där man kunde se Kebenekaise, det var så häftigt! 

Vi satt även på restaurangen och fikade. Det var 5,6 km att promenera tillbaka igen, det var kämpigt emellanåt då det var väldigt varmt och mycket mygg. Fick också skoskav. 😫 

På onsdagen var det bara att packa för hemfärd och vi var hemma vid nio på kvällen. 
Det kändes inte jätteroligt att komma hem, jag som sagt älskar att vara där uppe. Man känner att rötterna kommer därifrån och man har släkten nära. Och man har alltid så himla roligt, vet inte hur många gånger vi skrattade tills tårarna sprutade och man fick ont i magen. Längtar tills vi åker upp nästa gång! 

Det var alltså igår vi åkte hem och när vi kom hem så packade vi upp, sen kom exgrannarna förbi också en stund och satt på balkongen och snackade en stund. Sov som en stock inatt, var helt slut.. klockan ringde vid åtta och jag klev upp, inte jätteutvilad men what to do.. Jobbade länge idag, 10-18, och det var dessutom såååå mycket folk och mycket att göra. Dagen kändes så lång. När jag slutade så åkte jag och M och handlade lite och åkte och köpte mat, det fick bli pizza idag.. När vi käkade klart så åkte vi och badade med exgrannarna, det var så skönt att svalka sig.

Mina fötter har dessutom svullnat upp sååå mycket, är sjukt jobbigt i den här värmen. 🙄

Inlägget blev väldigt långt men det gör inget. Slänger upp ett gäng bilder, kamerabilderna från Kiruna kommer så småningom då jag har tid. 
Hoppas ni har det bra! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress